ukenru
nstu-oprilyudnila-poryadok-provedennya-teledebativ-kandidativ-u-prezidenti

НСТУ оприлюднила порядок проведення теледебатів кандидатів у президенти

 • 16714 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Національна суспільна телерадіокомпанія України оприлюднила порядок проведення теледебатів кандидатів у президенти України перед другим туром виборів. Про це повідомила НСТУ у Facebook, передає УНН.

Так, "Суспільне" підкреслило, що теледебати проводяться у разі призначення ЦВК повторного голосування на виборах президента. Допускається лише особиста участь кандидатів, при цьому не допускається участь довірених осіб і представників.

Також наголошено, що дебати проводяться за кошти державного бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НСТУ озвучили вартість теледебатів

Теледебати призначені на 19 квітня 2019 року з 20:00 до 21:00. Триватимуть вони 60 хвилин.

Дебати проходять у прямому ефірі UA:Перший та UA:Українське радіо. Інші канали мовлення можуть транслювати теледебати безкоштовно.

За 10 хвилин до ефіру відбудеться жеребкування, яким визначається, хто з кандидатів виступить першим.

Теледебати проходять у наступному форматі: вступне слово кожного кандидата - 5 хвилин, на дискусію виділено 36 хвилин безперервного ефірного часу, завершальний виступ кожного кандидата - не більше 5 хвилин, на репліки кандидатів виділено не більше 30 секунд і за наявності ефірного часу.

Формат дискусії такий: запитання кандидата має тривати не більше 1 хвилини, відповідь кандидата - не більше 3 хвилин. Кожен кандидат може поставити 4-5 запитань.

Якщо ж на теледебатах буде присутній лише один кандидат, йому надається весь ефірний час передвиборної агітації.

Нагадаємо, у штабі кандидата у президенти України Петра Порошенка, який наразі є чинним Главою держави, анонсували дебати Порошенка з його опонентом Володимиром Зеленським на НСК "Олімпійський" у п'ятницю, 19 квітня, о 19:00.

Напередодні команди кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського домовились щодо оренди спортивного комплексу "Олімпійський" для дебатів.

Раніше стало відомо, що кандидат у президенти Петро Порошенко прийде на дебати 19 квітня на "Суспільне". При цьому, він заявив, що чекає Володимира Зеленського на дебати на стадіоні НСК "Олімпійський" 14 квітня.

Кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив, що піде на дебати 19 квітня на НСК "Олімпійський".

Перший тур на виборах президента України відбувся 31 березня. ЦВК під ранок 4 квітня опрацювала 100% протоколів за результатами голосування на виборах президента України 31 березня. Володимир Зеленський отримав 30,24%, Петро Порошенко - 15,95% голосів виборців.

У ЦВК офіційно оголосили про проведення другого туру виборів 21 квітня. Офіційно до другого туру пройшли Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

Українські Національні Новини

Політика