ukenru
novorichne-olivye-u-2016-mu-koshtuvatime-ukrayintsyam-deshevshe-nizh-u-2015-mu

Новорічне олів’є у 2016-му коштуватиме українцям дешевше, ніж у 2015-му

 • 9484 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Цьогорічна вартість основної новорічної страви – олів’є - буде коштувати українцям на 4% менше, ніж минулого року та складе 79 грн/порцію (≥3кг). Про це йдеться в повідомленні Українського клубу аграрного бізнесу, передає УНН.

Зазначається, що відповідно до моніторингу цін УКАБ, вартість салату цього року є нижчою через суттєве зменшення вартості овочів: наприклад, картопля втратила у ціні 47% та здешевшала до 3,7 грн/кг, морква −65% до 4 грн/кг , цибуля — 60% до 4,30 грн/кг. Впала ціна і на курячі яйця −12% до 20,6 грн за 10 шт.

Однак, майже не змінилися ціна на консервований горошок та майонез. Незначно подорожчала ковбаса +2% до 60,4 грн/кг та огірки мариновані +18% до 26 грн/банку.

Вартість яловичини в грудні поточного року на 1% вища, ніж минулого, свинини — на 3% , курятини — на 8%.

“Інгредієнти до салату в поточному році майже не подорожчали, адже валовий збір овочів в цьому році вищий, ніж минулого. Паніка серед виробників та населення через коливання курсу гривні зменшилась, рівень купівельної спроможності залишається низьким. Додатково, оператори ринку констатують про відсутність ажіотажного попиту з боку переробних підприємств на м’ясо. Ми не виключаємо короткостроковий ріст цін на м’ясо під впливом росту попиту через завершення Різдвяного посту, однак вже з другої декади січня ціни на м’ясо підуть на спад”, — зазначив Євген Дворнік, експерт аграрних ринків УКАБ.

Українські Національні Новини

Економіка