ukenru
noviy-posol-polschi-v-ukrayini-zustrivsya-z-polskimi-organizatsiyami-u-lvovi

Новий посол Польщі зустрівся з польськими організаціями у Львові

 • 7668 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький прибув з першим візитом до Львова. Темою зустрічі з представниками польських організацій та польськомовних ЗМІ була їхня діяльність, проблеми та плани. Про це повідомляє УНН з посиланням на Польське Радіо.

Згідно із інформацією видання, на зустрічі дипломат звернув увагу, що поляки у Львові надалі поважають та розвивають польськість.

"Для людини, яка лише починає тут роботу, зіткнення із середовищами, які іноді в дуже складних матеріальних і політичних умовах розвивають польськість, – це величезний стимул і досвід, який вражає", – сказав посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький.

Представники польськомовних ЗМІ запитали посла, як він планує вирішувати проблеми поляків в Україні.

"Я приїхав сюди, щоб вирішувати розбіжності у двосторонніх відносинах, а не множити їх. Іншого методу, ніж принциповий, але конструкутивний діалог, я не бачу", – заявив посол Бартош Ціхоцький.

Посол Бартош Ціхоцький розпочав свою службу в Україні в березні цього року. Він випускник Історичного інституту Варшавського університету. Спеціалізується в сфері Східноєвропейських відносин. У 2015–2016 роках працював у Посольстві Республіки Польща в Москві. Від травня 2017 року був державним підсекретарем у Міністерстві закордонних справ Республіки Польща, відповідальним за політику безпеки, східну та американську політику.

Як повідомляв УНН, 8 квітня в Польщі розпочався безстроковий страйк вчителів.

Українські Національні Новини

Суспільство