ukenru
noviy-metod-3d-druku-shkiri-stvorili-u-pivdenniy-koreyi

Новий метод 3D-друку шкіри створили у Південній Кореї

 • 18050 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Вчені Пхоханського університету науки і техніки розробили ефективний і недорогий метод 3D-друку людської шкіри, передає УНН з посиланням на 3ders.

Корейські вчені, які розробили раніше технологію 3D-друку кісткових тканин, пояснили принцип створення гібридного принтера, що використовує одночасно два різних методи друку для створення колагенового матеріалу з полікапролактоновою (PCL) мембраною. PCL — поліестер, який розкладається в біоматеріалі та перешкоджає склеюванню колагену під час дозрівання тканин.

«Важливим є те, що наш метод приблизно в 50 разів дешевший, ніж альтернативні, і вимагає в 10 разів менше сировини», — заявив професор Дон Ву Чо.

Гібридна технологія об'єднує метод екструзії і струменевого друку. Тривимірний друк шкіри вважається майбутнім відновлювальної хірургії. Попри досягнення в області пересадки шкіри, можливість створювати та імплантувати повністю нові тканини полегшить роботу лікарів і позбавить пацієнтів від зайвих болючих процедур.

Нагадаємо, розвиток технології 3D-друку зможе дозволити пацієнтам створювати ліки, виписані їм за рецептом, просто у себе вдома.

 

Українські Національні Новини

Здоров'я