ukenru
noviy-cheskiy-pravotsentristskiy-uryad-otrimav-votum-doviri-v-parlamenti

Новий чеський правоцентристський уряд отримав вотум довіри в парламенті

 • 13585 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Новий правоцентристський уряд Чехії на чолі з прем'єр-міністром Петром Фіалою отримав вотум довіри в нижній палаті парламенту в четвер, прийнявши владу в країні на тлі нового зростання кількості випадків захворювання на коронавірус, сплеск інфляції, глибокого бюджетного дефіциту та проблем з боку "зеленого переходу". Про це пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Вотум довіри завершив передачу влади після того, як у жовтні коаліція п'яти правоцентристських партій отримала більшість і змінила лідера мільярдера Андрія Бабіша.

Новий кабінет хоче поглибити зв'язки із західними партнерами в ЄС та НАТО, включаючи Францію та Німеччину, для реалізації своєї економічної програми, а також збільшити витрати на оборону для зміцнення національної безпеки.

Країна із населенням 10,7 мільйона людей намагається переглянути свою зовнішню політику після чотирьох років сварок між Бабішем та Брюсселем, які були зосереджені навколо його компаній, які отримували кошти з бюджету ЄС, які він допоміг розробити. Магнат Бабіш назвав розслідування конфлікту інтересів блоку "політичними атаками", організованими його суперниками.

За словами прем'єр-міністра Петра Фіали, однією з цілей є використання головування, що чергується в ЄС, яке чехи займатимуть у другій половині року, для поліпшення іміджу країни за кордоном.

"Це буде унікальна можливість відновити репутацію надійного та шанованого партнера на міжнародному рівні", - сказав він депутатам перед голосуванням.

Коаліція вже дала зрозуміти, що намагатиметься змінити екологічні плани блоку, оскільки хоче захистити ключову чеську автомобільну промисловість від впливу політики, спрямованої на скорочення викидів вуглецю.

Українські Національні Новини

Новини Світу