ukenru
novinskiy-zustrivsya-z-patriarkhom-kirilom

Новинський зустрівся з Патріархом Кирилом

 • 4980 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Лідер фракції Опозиційного блоку Вадим Новинський, перебуваючи з візитом з нагоди святкування дня пам'яті преподобного Сергія Радонезького в Свято-Троїцької Сергієвої Лаври в складі делегації Української Православної Церкви, зустрівся зі Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом. Відео зустрічі викладено на сторінці фракції в Facebook , передає УНН.

"Щиро вважаю, що тільки авторитет і вплив канонічної Української Православної Церкви (Московського Патріархату - ред.) Зможе повернути мир і благополуччя в Україні. Тільки Церква допоможе подолати війну і лихоліття, і ми знову заживемо в мирі та дружбі з усіма нашими сусідами. Сьогодні деякі політики намагаються довести, що тільки вони можуть домовитися з нашим найбільшим сусідом. Але на ділі все це банальний передвиборчий піар. Наші народи пов'язують не тільки газ, кордон і економіка. По-справжньому нас об'єднують наша спільна історія і наша Православна віра. І мені особливо приємно, що в день пам'яті преподобного Сергія Радонезького молитви і помисли Святішого Патріарха Кирила були про Україну і український народ ", - написав Новинський після зустрічі з Кирилом

Новинський звернувся за благословенням до Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирилу: "Ваша Святосте, просимо Вашого Патріаршого благословення богохранимой країні нашій Україні і боголюбімому українського народу".
Кирило сказав: "І Україна - свята земля, і народ український кожен день в моєму серці і моїх молитвах. Я хотів би всіх вас, мої дорогі, підтримати на тому шляху, який ви обрали. Єдиний вірний шлях - бути з Церквою Господа і Бога, яку Він здобував Своєю кров'ю. Чи не з квазі-церквою, ні з організацією, що іменує себе церквою, а з реальним Тілом Христовим. І тоді спілкування в цьому Тілі Христовому один з одним, а найбільше з самим Господом, зміцнюватиме нас і допомагати долати труднощі, якими, на жаль, в достатку відзначений сьогодні історичний шлях улюбленої для мене Україна. Але ми віримо, що пройде ніч і настане день. Бережи вас усіх Господь! ".

Крім того, напередодні цього візит, Вадим Новінський дав спільне інтерв'ю з предстоятелем Української Православної Церкви Московського патріархату митрополитом Онуфрієм, де митрополит Онуфрій, відповідаючи на питання журналіста про те, як налагодити діалог з Донбасом і відновити обмін утримуваними, заявив: "Питанням обміну полоненими наша церква займається вже кілька років. Не буду перераховувати, кого ми звільнили. Але з Божою поміччю нам це вдалося ... Я вже звернувся з відповідними листами і до нашого президента Володимиру Зеленському, і до глави РПЦ Святішого патріарха Кирила. Якщо раніше обмінювали групи людей, то сьогодні ми просимо обміняти всіх на всіх. Наша мета - щоб лінії розмежування не було, щоб вона зникла. Українці, які живуть по той бік лінії розмежування, вважають себе українцями, тому до них, до їхніх бажань нам варто прислухатися ".

Українські Національні Новини

Політика