novini-schodo-zaluchennya-ssha-do-tkg-zyavlyatsya-u-serpni-arestovich

Новини щодо залучення США до ТКГ з’являться у серпні - Арестович

 • 14106 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Рішення щодо залучення Сполучених Штатів Америки до складу Тристоронньої контактної групи має з’явитися у серпні після зустрічі президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена. Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив спікер української делегації Тристоронньої контактної групи, радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович, передає УНН.

Цитата:

“Це питання організації дій і здійснення планової зовнішньополітичної діяльності. Ці перемовини поки ведуться в якості консультацій на рівні політичних радників президента Зеленського в Нормандському форматі, та інших голів держав. Конкретні новини мають з’явитися у серпні, після візиту Зеленського до США”, - зазначив спікер.

Деталі

Він припустив, що президент Володимир Зеленський бажає, щоб США, в тому чи іншому вигляді були залучені до питань, які вирішуються у Нормандському форматі, прийняли там активну участь, здійснивши відповідні зусилля для вирішення питання щодо порушень з боку країни-агресора.

Додамо

Наразі затвердженої дати візиту Президента України Володимира Зеленського до США ще немає, але як робочу, джерела називають 26 липня, правда, додаючи, що американська сторона воліла б відтягти приїзд української делегації на чолі з Володимиром Зеленським на після 2 серпня.

Очікується, що Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з президентом США Джо Байденом в кінці липня у Вашингтоні.

Зустріч відбудеться після європейського турне президента США Байдена, під час якого він провів саміт з президентом РФ Володимиром Путіним — до зустрічі із Зеленським.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Одеську колонію повторно виставили на продаж

     • 18368 переглядiв