ukenru
novim-liderom-id-mozhe-stati-ofitser-chasiv-saddama-khuseyna

Новим лідером ІД може стати офіцер часів Саддама Хусейна

 • 8096 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Якщо загибель лідера ІД Абу Бакра аль-Багдаді буде підтверджена, то його місце швидше за все займе один з військових офіцерів епохи президента Іраку Саддама Хусейна, передає УНН з посиланням на Reuters.

Згідно з твердженням експертів у лідера ІД є два головних заступника, кожен з яких був військовим офіцером в Іраку під керівництвом Саддама Хусейна.

Згідно з інформацією експертів, вірогідним наступником аль-Багдаді можуть стати тільки ці двоє - Іяд аль-Обайд і Айяд аль-Джуман.

При цьому експерти підкреслили, що жоден з них, ймовірно, не успадкує титулу "халіфа", тобто верховного командувача мусульман. На їхню думку, новий глава терористичного угрупування отримає титул "емір".

Нагадаємо, коаліція Сполучених Штатів Америки не змогла підтвердити повідомлення Міноборони Росії про те, що ватажок терористичної організації "Ісламська держава" Абу Бакр Аль-Багдаді був вбитий під час російської повітряної атаки в Сирії. Раніше Міноборони РФ повідомило про можливу ліквідацію лідера "Ісламської держави"

Українські Національні Новини

Новини Світу