ukenru
novii-aeroport-dnipro-zmozhe-prii-mati-veliki-litaki-ekspert

Новий аеропорт Дніпра зможе приймати великі літаки - експерт

 • 13038 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. В Дніпрі планують побудувати нову злітно-посадкову смугу аеродрому, яка матиме довжину 3200 м, в той час як діюча – 2841 м. Про це розповів у коментарі для УНН експерт з питань авіації Богдан Долінце.

"Якщо ми говоримо про подовження смуги, більше 3000 метрів, то це означає, що така смуга зможе приймати широкофюзеляжні літаки типу Боїнг 777, в Україні такі експлуатувала компанія МАУ, а також Боїнг 767, якщо не помиляюсь АзурЕйр, і в принципі деякі чартерні авіакомпанії вони періодично використовують такий великий літак, де буває +300 пасажирів", - сказав експерт.

За словами експерта, така довга злітно-посадкова смуга раніше існувала в Донецьку, але після окупації постало питання її будівництва у Дніпрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як новий аеропорт Дніпра вплине на економіку регіону

"Існує практика будувати смуги відповідно до тих літаків, які збираються експлуатуватися щонайменше 10 років, і якщо закладається потенціал, то вбачається, що Дніпро планує набагато інтенсивніше використовувати смугу і приймати великі літаки. Смуга такого типу раніше була у Донецьку, на даний момент там нічого немає, але наскільки розумію потрібно закрити цю потребу", - підсумував авіаексперт.

Нагадаємо, днями міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив про старт будівництва нового аеропорту у Дніпрі.

"У Дніпропетровській області проживає понад 3 млн осіб. Сучасний аеропорт, який обіцяли ще у 2013-му - необхідність для регіону. Ми визначили цей проект як пріоритетний для розвитку регіональних аеропортів", - зазначив Криклій.

Нова злітно-посадкова смуга Дніпра буде довшою за попередню - 3,2 км. Загальний же бюджет аеропорту складе 5,7 млрд грн. Відзначимо, що одночасно нова злітно-посадкова смуга з'явиться в Одесі. Вартість будівельних робіт, що в Одесі, що у Дніпрі (виходячи з квадратного метра) - майже однакова, близько 8,6 тис. грн.

Українські Національні Новини

Економіка