novi-spalennya-svyaschennikh-pisan-u-shvetsiyi-dozvolili-spopeliti-toru-bilya-posolstva-izrayilyu

Нові спалення священних писань: У Швеції дозволили спопелити Тору біля посольства Ізраїлю

 • 420251 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Поліція Стокгольма дала дозвіл на проведення у п’ятницю акції, під час якої жінка планує "підпалити запальничкою Тору" біля будівлі ізраїльського посольства, пише SVT, передає УНН.

Деталі 

Заяву на проведення акції подала жінка у віці за 50 років, яка стверджує, що це "маніфестація на захист прав дітей у Швеції, які систематично порушуються". Вона пише, що планує "підпалити Тору запальничкою".

У дозволі від поліції Стокгольма зазначено, що в демонстрації візьмуть участь чотири людини. Правоохоронці кажуть, що залежно від обставин можуть посилити охорону заходу.

"Ми ведемо діалог з організатором та іншими сторонами, яких це може стосуватись, наприклад із посольством Ізраїлю", – прокоментував речник поліції Стокгольма Матс Ерікссон.

На розгляді правоохоронці перебувають ще три заявки на акції про спалення релігійних книг, але щодо них поки не було ухвалено рішень. Організатор однієї з них, який планував спалити Біблію, вже заявив SVT, що передумав.

Нагадаємо

Сотні протестувальників в четвер вранці штурмували посольство Швеції в столиці Іраку, Багдаді, у відповідь на дозвіл поліції Стокгольма на проведення демонстрації зі чергового спалення Корану.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Руанда вторглась в Демократичну Республіку Конго

     • 756801 переглядiв