novi-bezpekovi-uhody-rishennia-shchodo-patriot-zelenskyi-pro-rezultaty-samitu-nato

Нові безпекові угоди, рішення щодо Patriot: Зеленський про результати саміту НАТО

 • 105321 переглядiв

Підписано нові безпекові угоди з Польщею, Люксембургом, Румунією та майбутні угоди з Чехією, Словенією та Ірландією; прийнято рішення щодо нових систем протиповітряної оборони Patriot та десятків інших систем ППО для України.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував результати саміту НАТО у Вашингтоні, зазначивши, що є рішення щодо нових Patriot та десятки інших систем ППО для України. Президент наголосив, що вдалося підписати три безпекові угоди, а також анонсував ще три угоди із Чехією, Словенією та Ірландією. Про це Зеленський розповів у ранковому зверненні, передає УНН.

Зараз після візиту в США є рішення щодо нових Patriot та десятки інших систем ППО. Ми працюємо, щоб сили і кількість українських Patriot стала ще більшою. Є три нові безпекові угоди для України - Польща, Люксембург, Румунія і зараз команда працює над ще новими документами. Будуть угоди з Чехією, Словенією. Та прийняли рішення після зустрічі з прем’єром Ірландії теж готувати угоду. Є договір щодо України - Ukrainian compact, який був схвалений на саміті НАТО у Вашингтоні. Це все про зброю для наших воїнів, про роботу оборонних компаній в Україні та з Україною. Про підтримку нашого відновлення. Все максимально конкретно і дійсно підтримує наш захист життя",

- сказав Зеленський.

Він додав, що є рішення про виділення нових оборонних пакетів.

"Десятки зустрічей за тиждень із лідерами країн і керівниками урядів, із конгресменами, суспільними лідерами Америки, із президентом Байденом і спікером Джонсоном. Після зустрічей із губернаторами штатів Америки я проведу зустріч із нашими керівниками областей – нам потрібна співпраця між регіонами теж, між громадами та лідерами громад безпосередньо. Це і медицина, це й укриття, це й оборонні індустрії тощо. Сполучені Штати готові допомагати на всіх цих рівнях", - додав Зеленський.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський в рамках свого візиту у США взяв участь у зборах Національної асоціації губернаторів. Він обговорив із главами американських штатів низку питань, зокрема щодо російської агресії, посилення ППО та регіональної співпраці.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський прокоментував замах на Трампа

     • 106912 переглядiв

    Протягом минулої доби зафіксовано 160 бойових зіткнень

     • 71517 переглядiв