ukenru
nova-khvilya-protestiv-u-frantsiyi-uzhe-pyatero-zatrimanikh

Нова хвиля протестів у Франції: уже п'ятеро затриманих

 • 9850 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Рух "жовтих жилетів", який розпочав протести у середині листопада, продовжив їх у суботу, 12 січня, у кількох містах Франції. У місті Бурж у центральній Франції вже затримали п'ятьох чоловіків, попередньо, через зброю, яку у них знайшли. Про це УНН повідомляє з посиланням на BFM TV.

"П'ятеро чоловіків, які в автомобілі прямували до Буржа, місця, де в суботу збиралися "жовті жилети", були затримані", повідомив виданню прокурор міста.

Як зазначається, водій перебував під впливом алкоголю і наркотиків. Поліція також виявила в багажнику "зброю за призначенням".

Видання Le Parisien пише, що демонстрації 12 січня, крім Парижа, звичайного місця збору з початку протестів руху, та Буржі, оголосили також у діловому кварталі в ближньому передмісті Парижа Дефанс.

Влада у цю суботу мобілізувала 80 тисяч правоохоронців по всій Франції. Це на 30 тисяч більше, ніж у минулу суботу. Шеф поліції Парижа Мішель Дельпюеш пояснив, що очікує "сильнішої" мобілізації у столиці цієї суботи і "більш радикальної", ніж тиждень тому.

Нагадаємо, влада Франції готує закон проти агресивних учасників маніфестацій.

Українські Національні Новини

Новини Світу