norvehiia-ta-velyka-brytaniia-dopomozhut-ukraini-modernizuvaty-systemu-viiskovo-morskoi-oborony

Норвегія та Велика Британія допоможуть Україні модернізувати систему військово-морської оборони

 • 31788 переглядiв

Норвегія та Велика Британія створили коаліцію, щоб допомогти Україні модернізувати свою військово-морську оборону, і планують співпрацювати у такому форматі до 2035 року, до цієї коаліції доєднаються й інші країни.

Норвегія та Велика Британія об’єднали зусилля та створили коаліцію, аби допомогти Україні модернізувати систему військово-морської оборони та забезпечити захист моря та узбережжя. Про те як функціонувати ця коаліція  міністра оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам розказав журналістам, передає УНН.  

Ми маємо допомогти Україні в роботі з відкриття торгових шляхів і вільного пересування в Чорному морі. … Ми маємо на меті зміцнення оборони України на морі та підвищення здатності України діяти вздовж власного узбережжя.

– заявив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Деталі

За словами міністра оборони Норвегії, їхня країна вже навчила українських військових діяти на менших катерах. На цей досвід та співпрацю можна буде  опиратися, коли будуть конкретизовані плани дій коаліції.

Співпрацювати у форматі коаліції країни попередньо планують до 2035 року. До ініціативи Норвегії та Великої Британії доєднається низка інших країн, втім, поки інформації про інших учасників коаліції немає.

Додатково

Чорне море залишається гарячою точкою війни, від початку вторгнення росії в Україну у лютому 2022 року. Через регулярні обстріли, а також той факт, що росія заблокувала українські чорноморські порти, Україні важко експортувати велику кількість своєї сільськогосподарської продукції.

Є гострі потреби зараз і тут, але ми повинні думати про те, як вони зможуть захищатися в майбутньому і розвивати оборону в стилі західних стандартів.

- йдеться у пресрелізі норвезького уряду, щодо майбутньої коаліції.

Бйорн Арільд Грам разом із британським міністром оборони Грантом Шаппсом офіційно презентують співпрацю щодо допомоги Україні у питаннях захисту моря й узбережжя в понеділок.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд Моравецького не отримав вотуму довіри у Сеймі Польщі

     • 29427 переглядiв

    У Дніпрі чути вибухи - ЗМІ

     • 35905 переглядiв

    Ситуація дійсно складна: експерт про допомогу США для України

     • 38037 переглядiв