ukenru
norvegiya-spilno-z-ssha-peredadut-ukrayini-dva-vzvodi-sistem-ppo-nasams

Норвегія спільно з США передадуть Україні два взводи систем ППО NASAMS

 • 855836 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Норвегія спільно з США передадуть Україні два взводи систем протиповітряної оборони NASAMS, пише УНН з посиланням на Міністерство оборони Норвегії.

Деталі

Зокрема, під час візиту до Києва міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам анонсував передачу двох взводів систем протиповітряної оборони NASAMS у співпраці зі США.

Цитата

"Україна має критичну потребу захистити себе від ракетних атак, і Норвегія в цьому допоможе", – сказав він.

Міністр оборони додав, що Норвегія готова провести навчання для українських військових з використання та обслуговування NASAMS.

У міністерстві зазначають, що продовження російських атак на українську інфраструктуру підкреслює необхідність подальшого вдосконалення протиповітряної оборони України.

“Триваючі російські атаки на українську інфраструктуру підкреслюють необхідність подальшого вдосконалення протиповітряної оборони України. Україна неодноразово зверталася до міжнародних партнерів з проханням надати більше і кращих систем ППО”, – додав Грам.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони Норвегії Бйорном Арільдом Грамом. На зустрічі йшлося про посилення Збройних Сил України.

Українські Національні Новини

Новини Світу