ukenru
nizka-zmi-poshirili-feyk-pro-pidnyattya-tarifiv-na-elektroenergiyu-ta-vodu

Низка ЗМІ поширила фейк про підняття тарифів на електроенергію та воду

 • 13542 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Відразу кілька ЗМІ України розповсюдили фейк про те, що з 1 жовтня у країні підвищаться тарифи для населення на електроенергію і водопостачання. Про це повідомили на сайті Stop Fake, а у Міненерго таку інформацію спростували, передає УНН.

"У засобах масової інформації поширюється недостовірна інформація про підвищення тарифів на електричну енергію для населення з 1 жовтня поточного року. Міненерго і уряд неодноразово підкреслювали, що в умовах складної соціально-економічної ситуації ціна електроенергії для населення до кінця поточного року буде залишатися незмінною", - сказано у повідомленні від Міненерго.

Так, у повідомленні вказується, що діючі тарифи на електроенергію, встановлені НКРЕКП, такі:

▪️ до 100 кВт/год - 90 коп. за кВт/год,

▪️ понад 100 кВт / год - 168 коп. за кВт/год.

"Ту ж інформацію можна побачити і на сайті державного регулятора тарифів НКРЕКП, де тариф на електроенергію для населення не переглядався з 1 березня 2017 року. Інформацію про тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення станом на 24 вересня можна побачити у документі, на сайті НКРЕКП. Там же розміщена і динаміка зміни тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення", - вказує Stop Fake.

Українські Національні Новини

Економіка