ukenru
niyakoyi-skrinki-pandori-nemaye-kuzin-pro-maybutniy-kontrol-za-obigom-likiv-z-medichnim-kanabisom

Жодної "скриньки Пандори" немає: Кузін про майбутній контроль за обігом ліків з медичним канабісом

 • 685269 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Норми щодо того, як буде контролюватися обіг, виробництво ліків з медичним канабісом, не будуть відрізнятися від контролю за іншими наркотичними засобами. Тому ніякої «скриньки Пандори» немає, повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін журналістам, коментуючи законопроект про легалізацію ліків на основі канабісу, повідомляє УНН.

Деталі

На запитання, чи пропрацьовані механізми контролю за обігом ліків з медичним канабісом, адже його легалізація відкриє «скриньку Пандори», Кузін відповів: «Я б сказав, що насправді ніякої «скриньки (Пандори – ред.) тут абсолютно немає, тому що Україна має власне українське вітчизняне виробництво наркотичних препаратів, і такі норми вже застосовуються до такого самого виробництва, тобто це поштучний облік, контроль завезення, контроль як з точки зору виробництва, так і контроль саме розповсюдження в аптечних мережах».

Він зазначив, що це буде лише можливість застосовувати препарати медичного канабісу в клінічній практиці.

«(Також це - ред.) нормативне врегулювання саме того, що ці препарати стають дозволеними до застосування за умови дотримання певних вимог. Тому норми по відношення того, яким чином це буде контролюватися не будуть відрізнятися від інших наркотичних засобів. Щонайменше три вітчизняних заводи виробляють зараз наркотичні ліки, які продаються в аптеках, відпускаються по рецептах і тому по суті норми будуть застосовуватися такі ж самі», - розмиозповів Кузін.

Доповнення

28 червня цього року, виступаючи у Верховної Раді, Зеленський закликав парламентарів підтримати законопроект.

Ігор Кузін заявляв раніше, що Міністерство охорони здоров'я підтримує легалізацію ліків на основі канабісу.

12 липня нардеп Ярослав Железняк повідомляв, що розгляд законопроекту про легалізацію медичного канабісу має відбутися найближчим часом.

Українські Національні Новини

Суспільство