ukenru
nimtsi-vvazhayut-scho-a-merkel-naykrasche-vporayetsya-z-problemami-frn

Німці вважають, що А.Меркель найкраще впорається з проблемами ФРН

 • 7423 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Більшість німців як і раніше вважають, що чинний канцлер ФРН Ангела Меркель краще за інших політиків впорається з проблемами Німеччини в майбутньому 2017 році. Такої думки дотримуються 56% учасників опитування, проведеного TNS Emnid, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Друге місце за популярністю займає очільник Християнсько-соціального союзу (ХСС) Хорст Зеехофер. Йому віддають перевагу 39% опитаних.

На третьому місці - голова Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Зігмар Габріель - 35% і на четвертому з 32% - соціал-демократичний політик Мартін Шульц, який залишає посаду голови Європарламенту і є одним з фаворитів на посаду федерального канцлера від СДПН.

При цьому 25% опитаних вважають, що краще за інших з проблемами Німеччини впорається співголова партії "Союз-90/" зелені" Джем Ездемір. Лідера фракції Лівої партії в бундестазі Сару Вагенкнехт підтримують 20% німців, а голову Вільної демократичної партії Крістіана Лінднера - 15%.

На останньому місці за популярністю - лідер правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" Фрауке Петрі, яку підтримують 10% респондентів.

Згідно з результатами опитування, оприлюдненими у вівторок, головною проблемою німці вважають міграційну кризу. 30% респондентів вважають, що політики повинні передусім обмежити приплив біженців до Німеччини.

25% опитаних вважають найважливішим завданням пенсійне забезпечення, 17% - боротьбу зі злочинністю, 15% - запобігання новій кризі в ЄС і лише 8% - зниження податкового тягаря.

Українські Національні Новини

Новини Світу