ukenru
nimetskiy-uryad-ukhvaliv-zhorstkishi-pravila-deportatsiyi-migrantiv

Німецький уряд ухвалив жорсткіші правила депортації мігрантів

 • 10197 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Уряд Німеччини 22 лютого схвалив законопроект, який передбачає запровадження значно суворіших, ніж зараз, правил видворення з країни небажаних мігрантів, повідомляє УНН із посиланням на Deutsche Welle.

Згідно з документом, пропонується також запровадити жорсткіші покарання для тих осіб, які надають неправдиву інформацію про себе та своє громадянство. Зокрема, відомство з питань міграції та біженців (BAMF) зможе за певних умов отримувати доступ до телефонних розмов окремих шукачів притулку, аби перевірити точність наданих ними особистих даних.

Законопроект збільшує максимальну тривалість перебування під вартою до моменту депортації з чотирьох до десяти днів, аби мігранти, яким відмовлено в наданні притулку, не могли уникнути видворення.

Як зазначається, проект запроваджує погоджені раніше федеральними землями та федеральним урядом норми щодо депортації, які містив представлений у січні пакет заходів, спрямованих на посилення внутрішньої безпеки. Ініціаторами цих заходів були міністр юстиції Німеччини Гайко Маас та міністр внутрішніх справ країни Томас де Мезьєр.

Законодавчу ініціативу уряду різко розкритикувала правозахисна організація Pro Asyl, що спеціалізується на захисті прав шукачів притулку. На думку її представників, такі норми означатимуть повну "прозорість" біженців та перехід до брутальнішої практики їх видворення з країни.

За даними органів влади ФРН, станом на 31 грудня 2016 року в Німеччині перебували близько 207 тисяч осіб, які мали залишити її територію.

Нагадаємо, 18 лютого щонайменше 160 тисяч протестувальників пройшли маршем вулицями Барселони, вимагаючи від уряду Іспанії збільшити зусилля щодо прийняття біженців з охоплених війною країн, зокрема Сирії.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу