ukenru
nimetskiy-opozitsioner-vibachivsya-pered-ukrayintsyami-za-zvinuvachennya-u-sotsialnomu-turizmi

Німецький опозиціонер вибачився перед українцями за звинувачення у "соціальному туризмі"

 • 121552 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. ​Лідер німецької опозиційної партії дорікнув українцям "соціальним туризмом" і отримав за це шквал критики. Він вибачився. Оглядачі німецьких газет називають це вибачення нещирим. Про це пише DW, передає УНН.

Деталі

На коментар лідера "Християнсько-демократичного союзу" Фрідріха Мерца (Friedrich Merz) щодо українських біженців в Німеччині гостро відреагували не тільки його політичні опоненти. Однопартійці також розкритикували Мерца за слова про "соціальний туризм" українців і дорікнули йому використанням методів правопопулістів - спершу вийти за межі, а потім швидко дати задній хід.

Чи справді Мерц "промахнувся", а потім щиро вибачився, чи така риторика має щось глибше, розмірковують у середу, 28 вересня, і німецькі оглядачі на шпальтах газет. Вони називають це вибачення нещирим.

Нагадаємо

Голова опозиційної партії Німеччини "Християнсько-демократичний союз" Фрідріх Мерц заявив, що українці, які втікли від війни, займаються в країні "соціальним туризмом".

Цитата

"Ми зараз спостерігаємо соціальний туризм з боку цих біженців: до Німеччини, назад в Україну, до Німеччини, назад в Україну", - сказав Мерц.

Українські Національні Новини

Новини Світу