ukenru
nimetskiy-kontsern-khoche-postaviti-ukrayini-100-bmp-marder-rishennya-za-sholtsem-welt

Німецький концерн хоче поставити Україні 100 БМП Marder, рішення за Шольцем - Welt

 • 201548 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Німецька оборонна промисловість просить дозвіл уряду Німеччини на поставку 100 бойових машин піхоти типу Marder захисникам України. Про це повідомила газета Welt am Sonntag у п'ятницю, 22 квітня, пише УНН.

Цитата

"Канцлер Олаф Шольц (СДПН) найближчими днями має вирішити, чи хоче він ще дозволити пряме постачання бронемашин з Німеччини в Україну. Вперше з початку війни до федерального уряду було подано офіційний запит на дозвіл такого експорту озброєнь. За інформацією газети, у четвер воно було отримано Мінекономіки і одразу передано до Федеральної ради безпеки", - пише видання.

Деталі

Повідомляється, що, крім канцлера, до секретного дорадчого органу входять дев'ять міністрів, які займаються зовнішньою політикою та політикою безпеки. Його координує Федеральна канцелярія.

Мова про близько 100 "броньованих транспортерів Marder, що зберігаються і швидко доступні". Rheinmetall Landsysteme, дочірня компанія групи озброєнь Rheinmetall, хотіла б продати їх Україні "в найкоротші терміни". Згідно з пропозицією компанії, яка є у розпорядженні газети, перша партія може бути доставлена ​​вже "протягом декількох тижнів". Угода готова, залишилося лише схвалення федерального уряду.

Урядові кола також підтвердили одержання запиту на погодження на запит.

Як повідомляється, письмову пропозицію уряд України вже отримав 14 квітня. У ньому Rheinmetall пропонує не лише танки, а й відповідні боєприпаси, а також обслуговування та навчання солдатів на суму 153 мільйони євро. У минулому представники федерального уряду стверджували, що постачання німецької бронетехніки недоцільне, оскільки українські солдати не були навчені та перевантажені технічним обслуговуванням.

Повідомляється, що постачання планується трьома траншами: 20 бойових машин мають бути передані через шість тижнів, ще 25 – через півроку та 55 – через дванадцять місяців. Також йдеться про 1,5 млн патронів на суму 42,6 млн євро.

Навчання українського екіпажу для танків здійснюватиме персонал Rheinmetall. Компанія пропонує кілька курсів у Німеччині. Для технічного обслуговування пропонується "логістичний пакет", який, крім "спеціальних інструментів" та запасних частин, також включає "тимчасову сервісну базу поблизу кордону (наприклад, у Польщі або Словаччині)".

Передбачається, що там працюватимуть "фахівці з обслуговування клієнтів" з Rheinmetall.

Раніше

13 квітня правляча коаліція в Німеччині, що складається із Соціал-демократичної партії Німеччини "зелених" та Вільної демократичної партії, домовилися про постачання в Україну важкої військової техніки на тлі війни росії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц пояснив свою позицію щодо постачання в Україну танків

ЗМІ повідомляли, що канцлер Німеччини Олаф Шольц затримує остаточне рішення про надання Україні високоякісних танків для боротьби з росією, незважаючи на тиск з боку інших вищих посадових осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу