nimetske-vidavnitstvo-pripinyaye-prodazh-knig-pro-putina-pislya-informatsiyi-scho-avtor-otrimuvav-groshi-iz-moskvi

Німецьке видавництво припиняє продаж книг про путіна після інформації, що автор отримував гроші із москви

 • 41807 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Німецьке видавництво оголосило, що припинить продавати книгу про російського президента Володимира Путіна від відомого журналіста Губерта Зайпеля після того, як у ЗМІ з’явились викривальні статті про те, що він нібито отримав щонайменше 600 тисяч євро в офшорних платежах, пов’язаних з російськими джерелами. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Зокрема видавець Hoffmann und Campe заявив у своїй заяві, що більше не буде продавати дві науково-популярні книги про Путіна авторства Зайпеля після повідомлень німецького журналу Der Spiegel і громадського німецького телебачення ZDF.

У журналістських матеріалах йщлося про те, що Зайпель приймав гроші, опосередковано пов’язані з російським олігархом, який перебуває під санкціями, щоб опублікувати Путіна в вигідному світлі в опублікованих книгах.

Німецьке громадське телебачення NDR, яке в 2012 році зняло документальний фільм із Зайпелем про Путіна та транслювало його інтерв’ю з російським президентом у минулому, також заявило, що розглядає судовий позов проти репортера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: путін хоче, щоб світ забув про Україну, але цього не буде - Штайнмаєр

Доповнення 

ЗЙдеться про дві книги: «Влада Путіна» 2021 року та «Путін. Внутрішні види влади» 2015 року, повідомили у видавництві.

Der Spiegel і ZDF повідомили, що, зіткнувшись із заявами, Зайпель заперечив, що коли-небудь отримував гроші від третіх сторін за фільми чи телеінтерв’ю.

Водночас, як повідомляє Spiegel, він нібито визнав підтримку щодо книжкових проектів.

У заяві німецького телебачення NDR йдеться, що «журналіст зізнався NDR, що отримав гроші від Олексія Мордашова за двома «спонсорськими контрактами» в 2013 і 2018 роках і пояснив, що це було для двох книжкових проектів».

Мордашов, який, як вважають, має тісні зв’язки з Путіним, є одним із багатьох російських олігархів, проти яких Сполучені Штати, Велика Британія та Європейський Союз ввели санкції після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

Українські Національні Новини

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    Харків під ударами окупантів — ОВА

     • 77394 переглядiв

    Фаріон подає позов до суду через своє звільнення

     • 43215 переглядiв

    Такого ще не було: росію виключили з виконавчої ради ЮНЕСКО

     • 45801 переглядiв

    Зеленський: росія ще здатна нести зло, маємо щодня боротися

     • 31006 переглядiв