ukenru
nimetska-spetssluzhba-zvinuvachuye-rosiyu-kitay-ta-iran-v-shpigunstvi

У Німеччині звинуватили Росію, Китай, Іран та Туреччину в шпигунстві

 • 10190 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Німецьке Федеральне відомство з охорони конституції оприлюднить новий звіт, в якому Росію, Китай, Іран і Туреччину звинувачують в посиленому шпигунстві в Німеччині, передає УНН, посилаючись на Deutsche Welle.

"Російська Федерація, Китайська Народна Республіка та Ісламська Республіка Іран - основні учасники шпигунської діяльності, спрямованої проти Німеччини," - йдеться в звіті.

У контексті шпигунства в документі згадано й Туреччину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: німецькі спецслужби очікують нових кібератак перед виборами до Бундестагу

Як повідомляє видання, спецслужба застерігає від спроб Росії вплинути на результат виборів до Бундестагу, які відбудуться у вересні цього року, шляхом кібернападів на німецькі партії й окремих політиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бундестаг дозволив спецслужбам ФРН наглядати за листуванням у месенджерах

Зазначається, що такі кібератаки відбувається регулярно, особливо напередодні важливих економічних і фінансово-політичних переговорів.

Жертвам таких атак надсилають підроблені електронні повідомлення, які нібито стосуються їхньої ділової комунікації. Після відкриття таких листів у комп'ютерній системі встановлюється шпигунське програмне забезпечення.

Як повідомляв УНН, влада ФРН оголосили рівень "підвищеної готовності" до кібератак, заявив глава німецького Федерального департаменту з інформаційної безпеки Арне Шенеб’є.

Українські Національні Новини

Політика