nimechchyna-vpevnena-shcho-ukraina-otrymaie-euro50-mlrd-vid-yes-popry-pozytsiiu-uhorshchyny

Німеччина впевнена, що Україна отримає €50 млрд від ЄС попри позицію Угорщини

 • 33266 переглядiв

Німеччина сподівається, що країни-члени Євросоюзу продовжать підтримувати Україну та ухвалять наступний пакет допомоги Україні розміром 50 млрд євро, навіть якщо Угорщина продовжить блокувати одностайне рішення. Про це пише Bloomberg з посиланням речника міністерства закордонних справ Німеччини Крістіана Вагнера, передає УНН.

Деталі

ЄС продовжить свою підтримку України в будь-якому випадку. 26 країн ЄС, звичайно, також зможуть діяти. Але я не хочу зараз спекулювати на тому, як саме може бути організована така підтримка. Це також потребує подальших консультацій у Брюсселі

сказав Крістіан Вагнер.

За його словами, німецький уряд надасть військову підтримку Україні на суму 8 мільярдів євро у 2024 році та продовжить "енергійну кампанію" за ухвалення більшого пакета допомоги ЄС на суму 50 мільярдів євро на початку наступного року.

ЄС схвалить рішення про виділення 50 млрд євро для України і без Угорщини - Кулеба 26.12.23, 11:39

Нагадаємо

В середині грудня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що наклав вето на багаторічний пакет допомоги Україні на 50 млрд євро. Водночас Європейський Союз 1 лютого, як очікується, проведе саміт для обговорення свого багаторічного бюджету, включно з фінансуванням для України на 50 млрд євро.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Генштаб: українські захисники відбили 42 атаки ворога

     • 32390 переглядiв

    У Сашка з кліпу Imagine Dragons знову є дім на Миколаївщині

     • 33263 переглядiв