ukenru
nimechchina-vidilit-na-dopomogu-aleppo-15-mln-yevro

Німеччина виділить на допомогу Алеппо 15 млн євро

 • 7993 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Через кілька днів після завершення боїв за сирійське місто Алеппо, міністр з питань економічного співробітництва і розвитку ФРН Герд Мюллер оголосив про виділення гуманітарної допомоги цього міста на суму в 15 млн євро, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"Після того, як світова спільнота настільки безпорадно дивилася на вбивства і бомбардування, необхідно організувати масштабну гуманітарну допомогу для жителів Алеппо. Якщо ми запізнемось і тут, то в сирійському конфлікті відбудеться нова людська катастрофа", - сказав Г.Мюллер.

На ці гроші протягом 30 місяців буде оплачуватися робота близько однієї тисячі сирійських лікарів, санітарів і психологів, близько 200 асистентів психолога пройдуть курси підвищення кваліфікації.

Німецький міністр також закликав ООН надати допомогу Сирії.

"Крім продовольства, в Сирії не вистачає лікарів і медикаментів. Потрібно надати допомогу тисячам поранених, в тому числі великому числу дітей, інакше вони не переживуть цю зиму", - наголосив міністр.

Нагадаємо, Організації Сирійський Арабський Червоний Півмісяць і Міжнародний комітет Червоного Хреста завершили евакуацію близько 35 тис. людей зі спустошених районів Алеппо, сіл Фуа і Кефрайя.

Як повідомляв УНН, сирійська Армія оголосила про контроль над Алеппо.

Українські Національні Новини

Новини Світу