ukenru
nimechchina-vidilila-2-mln-yevro-na-borotbu-z-achs

Німеччина виділила 2 млн євро на боротьбу з АЧС

 • 6500 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. У Німеччині запущена надзвичайна протиепізоотична програма щодо боротьби з АЧС з бюджетом у 2 мільйони євро. Про це заявив аграрний міністр федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія Тіль Бакхаус, передає УНН з посиланням на міжрегіональну екологічну громадську організацію "Зелений фронт".

Програма запущена в зв'язку з епідемією АЧС, яка охопила Східну Європу і вже досягла Польщі і Чехії.

У рамках реалізації програми планується різко скоротити популяцію диких свиней на території федеральної землі, з метою мінімізації ризику передачі вірусу АЧС домашнім поголів'ям.

За словами міністра, спалах африканської чуми свиней загрожує важкими економічними втратами: у Німеччині 26 тис. ферм з 28 мільйонами свиней, понад 40 підприємств із забою і переробки м'яса, які налічують близько 3 тис. 700 співробітників і мають оборот 980 мільйонів євро.

Як повідомляв УНН, з 2016 року в Україні знищили майже 78 тис. голів свиней через АЧС. За підсумками 2016 року фермери не отримали близько 40% компенсацій за зазначену хворобу.

За словами нардепа С.Тригубенка, щоб мінімізувати втрати фермерів і держави в цілому, в Україні потрібно відновити практику страхування господарств від АЧС.

Українські Національні Новини

Новини Світу