ukenru
nimechchina-shvetsiya-i-polscha-visilayut-rosiyskikh-diplomativ-u-vidpovid-na-diyi-kremlya

Німеччина, Швеція і Польща висилають російських дипломатів у відповідь на дії Кремля

 • 20293 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. По одному російському дипломатові в Німеччині, Швеції та Польщі оголошено персоною "нон грата" у відповідь на дії Росії на минулому тижні. Про це повідомило в Twitter міністерство закордонних справ Польщі, передає УНН.

Цитата

"У відповідь на необгрунтовану висилку польського дипломата МЗС Росії, МЗС Польщі прийняло сьогодні рішення за принципом взаємності і за погодженням з Німеччиною і Швецією визнати персоною "нон грата" співробітника Генерального консульства РФ", - повідомили в МЗС.

Деталі

Про аналогічні зусилля встигли заявити зовнішньополітичні відомства Німеччини та Швеції.

Зокрема МЗС ФРН заявило, що дії Росії були "жодним чином невиправдані".

Висилка з Росії

Так, 5 лютого Міністерство закордонних справ РФ підтвердило, що з країни будуть видворені троє співробітників європейських посольств "за участь в акціях протесту на підтримку опозиціонера Олексія Навального, що відбулися 23 січня в Москві і Санкт-Петербурзі". Залишити Росію мають дипломати з Німеччини, Польщі та Швеції.

"Згідно з Віденською конвенцією про дипломатичні зносини від 18 квітня 1961 року оголошені персонами нон грата дипломати, які брали участь в незаконних акціях. Їм визначено найближчим часом покинути територію Російської Федерації", - говорилося в заяві відомства.

В Євросоюзі таке рішення Кремля засудили.

Контекст

2 лютого в РФ відбувся суд над опозиціонером Олексієм Навальним. За підсумками Навального засудили до 3,5 років в колонії загального режиму.

За даними ЗМІ, в суд у справі Навального 2 лютого прибули близько 20 представників посольств таких країн як США, Болгарія, Польща, Латвія, Австрія, Швейцарія.

У Росії такі дії дипломатів засудили.

Українські Національні Новини

Політика