nimechchina-planuye-rozmistiti-dodatkovi-4-tisyachi-soldativ-v-litvi-dlya-oboroni-skhidnogo-flangu-nato-pistorius

Німеччина планує розмістити 4 тисячі солдатів у Литві для оборони східного флангу НАТО – Пісторіус

 • 721211 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Німеччина планує відправити чотири тисячі військових в Литву, для посилення оборони східного флангу НАТО. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, повідомляє УНН з посиланням на німецьке агентство dpa у Twitter.

Цитата

«Німеччина планує розмістити на постійній основі додаткові 4000 солдатів в Литві, яка є союзником НАТО, щоб допомогти убезпечити східний фланг Альянсу, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус»- йдеться у повідомлені.

#BREAKING Germany plans to permanently station an additional 4,000 soldiers in NATO ally Lithuania to help secure the alliance's eastern flank, German Defence Minister Boris Pistorius says pic.twitter.com/KEuAn9DeYw

— dpa news agency (@dpa_intl) June 26, 2023

Доповнення

Напередодні президент Литви Гітанас Науседа заявив про необхідність якнайшвидшого посилення східного флангу НАТО через можливу передислокацію пвк "вагнер" до білорусі.

"Якщо пригожин або частини групи "вагнера" опиняться в білорусі з неясними планами і неясними намірами, це означає лише те, що нам необхідно ще більше посилити безпеку наших східних кордонів", - заявив він.

Додамо

За інформацією видання RND, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вирушив до Вільнюсу в понеділок. Останній візит туди очільника оборонного відомства відбувся на початку березня. Це була його перша закордонна поїздка на новій посаді, якщо не брати до уваги поїздки в Україну. Столиця Литви Вільнюс розташована за 200 кілометрів від білоруської столиці Мінська. Литва, яка межує з російським ексклавом у Калінінграді, відчуває загрозу з боку росії, особливо після нападу на Україну, зазначає видання.

Водночас прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький зазначив, що хоча ситуація в росії призводить до неоднозначних висновків та існує ймовірність виникнення додаткової напруженості на кордоні його країни з білоруссю, однак Варшава тримає руку на пульсі й наразі підвищувати бойову готовність в країні не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Самогубство» - Наєв прокоментував інформацію про можливу спробу «Вагнера» напасти з білорусі

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Нікополі частково відновили водопостачання

     • 628394 переглядiв

    На Херсонщині досі підтоплено 19 населених пунктів

     • 642823 переглядiв