ukenru
nimechchina-planuye-prodovzhiti-prikordonniy-kontrol-cherez-zagrozu-teraktiv-zmi

Німеччина планує продовжити прикордонний контроль через загрозу терактів - ЗМІ

 • 8730 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Уряд Німеччини збирається частково обмежити свободу пересування в Європі на більш тривалий термін, ніж планувалося раніше. Про це йдеться у тексті протоколу закритого засідання послів країн-членів ЄС в Брюсселі, повідомляє Deutsche Welle, передає УНН.

Згідно з протоколом засідання, час якого не уточняється, Берлін вважає, що зовнішня межа Євросоюзу не виконує "фільтрувальну функцію", пише Der Spiegel.

Крім того, в уряду ФРН є відомості, що під виглядом біженців в ЄС намагаються проникнути терористи.

Як зазначається, у Брюсселі стримано відреагували на пропозицію Берліна. Представник Єврокомісії на засіданні заявив, що для продовження прикордонного контролю через терористичну загрозу Німеччина повинна пред'явити конкретні докази.

Прикордонний контроль на кордоні Німеччини з іншими країнами ЄС був введений восени 2015 року на тлі міграційної кризи і неодноразово продовжувався. Поліція почала вибірково перевіряти у паспорти і оглядати автомобілі тих, хто в'їжджає. Брюссель погодився на внутрішній прикордонний контроль в Німеччині тільки до лютого 2017 року.

Нагадаємо, уряд Франції збирається запропонувати подовжити надзвичайний стан до липня.

Раніше у Європолі заявивли, що на додаток до Франції і Бельгії, всі інші держави-члени ЄС, які входять до складу очолюваної США коаліції проти "Ісламської держави", "можуть стати мішенню терористів".

Українські Національні Новини

Новини Світу