ukenru
nimechchina-obmezhila-vyizd-z-velikoyi-britaniyi-cherez-omikron-variant-koronavirusu

Німеччина обмежила в'їзд з Великої Британії через омікрон-варіант коронавірусу

 • 16022 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Німеччина напередодні Різдва посилює правила для тих, хто в’їжджає в країну з Великої Британії, щоб запобігти поширенню омікрон-варіанту коронавірусу. Як повідомили у суботу, 18 грудня, в Інституті імені Роберта Коха (RKI), з 20 грудня Великою Британію буде оголошено “зоною поширення варіантів коронавірусу”. В останні дні становище у Сполученому Королівстві різко загострилося через блискавичне поширення нової мутації, передає УНН із посиланням на DW.

Деталі

Позначення країни як зони поширення варіантів коронавірусу вказує на найвищу категорію небезпеки. Велика Британія вважатиметься такою зоною до 3 січня, проте цей статус можуть продовжити, зазначили у RKI.

Відповідно до обмежень, які набудуть чинності опівночі 20 грудня, авіакомпанії зможуть доставляти з Великої Британії до ФРН головним чином лише громадян та резидентів Німеччини. При цьому про заборону польотів не йдеться. Правило також діє щодо залізничних чи морських перевезень. Всі, хто повернувся з Великої Британії, будуть зобов'язані дотримуватися двотижневого карантину, в тому числі це стосуватиметься повністю вакцинованих і перехворіли на коронавірус. Період самоізоляції не можна буде скоротити й у тому випадку, якщо тести на вірус покажуть негативний результат.

Мер Лондона оголосив режим "значної події"

У п'ятницю, 17 грудня, у Великій Британії було зареєстровано максимум добового приросту заражених за всю пандемію - 93 тисячі нових випадків. У суботу до них додалося ще 90418 заражених. Кількість госпіталізованих також зростає. При цьому частка заражень омікрон-варіантом стрімко збільшується: у суботу було зареєстровано 10 059 заражень цією мутацією – утричі більше, ніж на день раніше. Сумарно у Сполученому Королівстві підтверджено близько 25 000 заражень омікрон-варіантом коронавірусу.

У Лондоні, де "омікрон" вже витіснив "дельту", мер міста Садік Хан оголосив режим "значної події". Як повідомляється, місцеві лікарні готуються перевести персонал з інших відділень на станції інтенсивної терапії, оскільки багато працівників пішли на лікарняний, тоді як кількість пацієнтів зростає.

У Британській медичній асоціації вважають, що до Різдва системі охорони здоров'я не вистачатиме від 32 тисяч до 130 тисяч медпрацівників, повідомляла газета The Guardian.

Раніше правила в'їзду з Великої Британії посилила і Франція. З 18 грудня в'їзд зі Сполученого Королівства, так само як і поїздки з Франції до Великої Британії, можливі лише з вагомих причин, при цьому туризм або відрядження до них не належать.

Українські Національні Новини

Новини Світу