ukenru
nikolas-maduro-sklav-prisyagu-prezidenta-venesueli

Ніколас Мадуро склав присягу президента Венесуели

 • 10803 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. У Венесуелі відбулась церемонія інавгурації Ніколаса Мадуро на другий термін президентства, попри міжнародну критику та невизнання законності його переобрання. Про це повідомляє BBC, передає УНН.

"Ніколас Мадуро склав присягу президента Венесуели, незважаючи на міжнародну критику щодо нелегітимності його переобрання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, церемонія відбулась у Верховному суді країни, а не у парламенті, який був позбавлений своїх повноважень після того, як правляча Соціалістична партія Мадуро втратила контроль над більшістю у 2016 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США ввели санкції против Венесуели

Через кілька хвилин після складання присяги Мадуро президент Парагваю Маріо Абдо заявив про припинення дипломатичних зв'язків із Венесуелою та негайне відкликання дипломатів із Каракасу.

До слова, минулого тижня США та 13 інших країн Америки заявили, що не визнають президентство Мадуро легітимним.

Національна асамблея Венесуели також оголосила нелегітимним другий президентський термін Ніколаса Мадуро.

Додамо, Мадуро вперше був обраний на пост президента Венесуели в 2013 році, змінивши Уго Чавеса, який помер від раку після 14 років правління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС Венесуели знову звинуватив США в намірі влаштувати державний переворот

З моменту вступу на посаду він зіштовхувався з критикою в країні і за кордоном у зв'язку з передбачуваними порушеннями прав людини і його управлінням економікою.

Венесуела є одним з найбільших виробників нафти у світі і до 2025 року головує в нафтовому картелі Opec.

Українські Національні Новини

Новини Світу