ukenru
niderlandski-mikrochipi-popri-sanktsiyi-dosi-eksportuyutsya-do-rf-rozsliduvannya

Нідерландські мікрочіпи попри санкції досі експортуються до рф – розслідування

 • 1203669 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Мікрочіпи, виготовлені нідерландськими компаніями, попри санкції досі постачаються до рф, а експорт відбувається через посередників. Про це свідчить спільне розслідування NOS і Nieuwsuur, передає УНН.

Деталі

Журналісти отримали доступ до торгових даних, спілкувалися з залученими компаніями, урядовими установами, експертами та дослідниками, а також отримали доступ до конфіденційних документів. Згідно розслідування, експорт відбувається через посередників. Кілька сотень поставок надійшли до трьох російських компаній, пов’язаних з оборонними підприємствами.

«Незважаючи на жорсткі санкції, мікрочіпи голландських компаній все одно потрапляють до росії. Йдеться про багато мільйонів одиниць від початку вторгнення в Україну до грудня включно», – йдеться в повідомленні розслідувачів.

В обході санкцій простежується чітка картина, де невелика група китайських компаній отримують нідерландські чіпи та експортують їх до росії. Одна з таких компаній входить до санкційного списку США за постачання комплектуючих для російського оборонно-промислового комплексу. І незважаючи на дедалі суворіші санкції, протягом останніх місяців не спостерігається падіння експорту.

Нагадаємо

Сполучені Штати ввели санкції проти китайської компанії за те, що вона надала супутникові знімки України, щоб допомогти російській групі найманців Вагнера.

Українські Національні Новини

Економіка