niderlandi-zayavili-scho-rosiya-gotuye-diversiyu-na-kritichniy-infrastrukturi-v-pivnichnomu-mori

Нідерланди заявили, що росія готує диверсію на критичній інфраструктурі в Північному морі

 • 563159 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Глава нідерландської військової розвідки (MIVD) генерал Ян Свілленс заявив, що останніми місяцями росія намагалася отримати розвіддані для диверсій на критично важливій інфраструктурі у Північному морі. Про це пише УНН, посилаючись на Reuters.

Цитата

"В останні місяці ми бачили, як російські суб'єкти намагалися розкрити, як працює енергетична система в Північному морі. Ми вперше бачимо це... росія досліджувала роботу наших вітряних парків у Північному морі. Їх дуже цікавить, як вони можуть саботувати енергетичну інфраструктуру", - сказав Свілленс.

Деталі

За його словами, російський корабель виявили на морській вітроелектростанції в Північному морі, коли він намагався нанести на карту енергетичну інфраструктуру. Судно було виведено з моря нідерландськими кораблями морської піхоти та кораблями берегової охорони, перш ніж будь-яка диверсійна спроба стала успішною, додав генерал.

У спільній доповіді розвідувальних служб Нідерландів MIVD і AIVD, опублікованій у понеділок, йдеться про те, що об’єктами російських диверсій стали критично важливі морські інфраструктури, такі як інтернет-кабелі, газопроводи та вітряні ферми.

"росія таємно націлена на цю інфраструктуру і здійснює дії, які свідчать про підготовку до зриву та диверсії", - заявили агентства.

Вони також додали, що спостерігали за прихованими загрозами з боку рф щодо постачання води та енергії в Нідерланди.

Нагадаємо

18 лютого Нідерланди вислали із країни російських дипломатів, які виявилися шпигунами.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти атакували передмістя Запоріжжя

     • 721425 переглядiв