ukenru
niderlandi-pereprosili-cherez-marku-do-chs-2018-v-rosiyi-zi-zbitim-mh17

Нідерланди перепросили через марку до ЧС-2018 в Росії зі збитим MH17

 • 17689 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Пошта Нідерландів шкодує через випуск марки, яка пов’язує чемпіонат світу з футболу в Росії з катастрофою літака рейсу MH17 на Донбасі влітку 2014 року. Про повідомляє нідерландське видання NOS, передає УНН.

У заяві пошти Нідерландів вказано, що вони шкодують, що компанія створила і випустила марку із зображенням, "яке може бути образливим для деяких". "За зміст завжди відповідає людина, яка розробляє і замовляє марку", - заявили у компанії.

Загальні положення та умови, з якими повинен погодитися замовник, передбачають, що йому не дозволено використовувати візуальні матеріали, які можуть бути сприйняті як образливі або мають політичний зміст. Поки неясно, чи вживаються які-небудь заходи проти цього клієнта, пише видання.

Пошта Нідерландів досліджує, чи можна запобігти зловживанням у майбутньому.

На марці, через яку перепросила компанія, людина футбольним м'ячем "стріляє" у літак у повітрі. Нижче підпис - "FIFA Worldcup Russia 2018". Це зображення створив український художник Андрій Єрмоленко. Він зробив серію з восьми плакатів про чемпіонат світу у Росії. 

Усі охочі у Нідерландах можуть замовити особисту марку на пошті. Компанія підтвердила, що хтось замовив лист з десятком таких марок.

Літак компанії Malaysia Airlines рейсу MH17 був збитий на сході України 17 липня 2014 року. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, які були на борту. П'ять країн домовилися про кримінальне переслідування винних у катастрофі MH17.

Спільна слідча група (JIT) з розслідування катастрофи рейса MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53-й бригаді з міста Курська в Російській Федерації.

Українські Національні Новини

Політика