nichna-ataka-na-odeschinu-ok-pivden-povidomlyaye-pro-vluchannya-v-zernoviy-i-oliyniy-terminal-ta-postrazhdalikh

Нічна атака на Одещину: ОК "Південь" повідомляє про влучання в зерновий і олійний термінал та постраждалих

 • 610492 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Одеську область у ніч на 19 липня російські війська атакували ракетами "Онікс", іншими видами ракет з авіації, ударними дронами, є влучання в зерновий і олійний термінал, склади та постраждалі, повідомили у середу в ОК "Південь", пише УНН.

Цитата

"Вночі оскаженілий ворог вдарив по півдню України потужним накопиченням ракет і дронів-камікадзе. Не виводячи з бухти в Севастополі один з надводних ракетоносіїв, долучив його до атаки «Калібрами». 12 з 12 наші сили протиповітряної оборони знищили. 

Також протягом ночі окупанти застосували береговий ракетний комплекс з тимчасово окупованого Криму і вдарили по Одещині «Оніксами», а стратегічна авіація завдала удару ракетами Х-59, Х-22. Одночасно із ракетною атакою росіяни запустили по півдню і дрони "Shahed-136", - повідомили в ОК "Південь" у Facebook.

Деталі

Як повідомили в ОК "Південь", Х-59 була збита на підльоті до берега і впавши в одному з кварталів Одеси утворила велику вирву, вибуховою хвилею пошкоджено кілька будівель навколо. "Три цивільні особи травмовано", - вказано у повідомленні.

"Також внаслідок бойової роботи із знищення ракет та дронів вибуховою хвилею в житлових комплексах Одеси пошкоджено кілька багатоквартирних будинків. Щонайменше 6 одеситів, серед яких 9-річний хлопчик, звернулися по медичну допомогу, у зв'язку з отриманням поранень уламками скла та інших предметів", - повідомили в ОК "Південь".

"«Онікси» і Х-22 ворог спрямував на портову і критичну інфраструктуру. Влучив в зерновий і олійний термінал, пошкодив резервуари та обладнання для завантаження, зайнялась пожежа, всі компетентні служби працюють над ліквідацією наслідків. Інформація про постраждалих не надходила", - ідеться у повідомленні.

Також повідомляється, що "в Одеському районі є влучання в промисловий об'єкт, де постраждав цивільний співробітник та уражені два складських приміщення в різних локаціях – із тютюном і фейєрверками". "Рашистів явно тягне курити у невстановлених місцях. А їх бажання фейєрверків задоволено з доставкою в Севастополь. На Одещини ж вогнеборці ліквідують пожежу площею понад 3000 кв. м", - вказали у командуванні.

Окрім того, вказано, що в небі над Одещиною було збито 8 дронів типу "Shahed-136", ще 2 над Миколаївщиною.

"Внаслідок повітряних боїв, падіння уламків зайнялись та пошкоджені об'єкти рекреаційної інфраструктури в прибережній зоні Коблевської громади, постраждало двоє цивільних", - зазначили в ОК "Південь".

У Херсоні, як повідомляється, ворог влучив "шахедами" у палац культури та понівечив гуртожиток. Одна цивільна особа травмована.

Нагадаємо

Російські війська у ніч на 19 липня атакували Україну ракетами Х-22, "Калібр", "Онікс", Х-59 та ударними дронами типу Shahed, знищено 13 з 16 "Калібрів", одну Х-59 та 23 з 32 "шахедів", а загалом - 37 з 63 повітряних цілей.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Криму п’яту годину детонує склад боєприпасів

     • 586347 переглядiв

    В санкт-петербурзі невідомий влаштував вибух у банку

     • 330786 переглядiв

    На Черкащині вночі авіація збивала ворожі "шахеди" - ОВА

     • 380450 переглядiв

    Армія рф атакувала передмістя Кропивницького - ОВА

     • 277199 переглядiв

    Нічної атаки дронами зазнала Полтавщина

     • 395986 переглядiв