ukenru
nf-zvernetsya-do-nabu-z-privodu-zayav-o-onischenka-pro-kampaniyu-proti-a-yatsenyuka-nardep

НФ звернеться до НАБУ з приводу заяв О.Онищенка про кампанію проти А.Яценюка - нардеп

 • 5952 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Фракція "Народного фронту" вимагатиме від керівництва Національного антикорупційного бюро України розслідувати скандальні заяви депутата-втікача Олександра Онищенка про дискредитаційну кампанію проти екс-прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Про це заявила заступник керівника фракції “Народний фронт”, народний депутат Вікторія Сюмар у коментарях журналістам по завершенні засідання фракції, передає УНН.

За її словами, депутати хочуть отримати відповіді на питання після публікації в британському виданні The Independent.

“Хто дає ці вказівки, хто дає гроші на оплату цих послуг? Хто в такий спосіб заробляє на кампанії, аби далі в такий спосіб продовжувати корупційні оборудки з тим самим “Укргазвидобуванням”? Нам потрібні відповіді на всі ці питання, і завтра фракція піде до НАБУ, до його керівника Артема Ситника у парламентській перерві о 14:00”, - сказала В.Сюмар.

“Заяви є, а НАБУ тільки відмовчується. Нам здається, що ці заяви потрібно розслідувати у першу чергу, і ми готові усю інформацію надати. Ми мали інформацію власну - про замовну кампанію проти Арсенія Яценюка, яка велася за гроші певних корупціонерів. Зараз ми отримали підтвердження у вигляді цих свідчень (Онищенка) британському виданню”, - зазначила депутат.

Друге питання, яке хвилює парламентарів, - це спецконфіскація.

“Ми зробили сьогодні заяву, що ці кошти хочуть вкрасти. І, як не дивно, одна з офшорок, яка викупила певні облігації держави, - її викупив Онищенко. Фактично, дискредитація спецконфіскації велась із того самого джерела, що і дискредитація Арсенія Яценюка. Тому ми хочемо спитати НАБУ, аби ці кошти не були вкрадені, зрештою, та не зникли з цих рахунків, - з цих офшорок, які нам відомі”, - резюмувала В.Сюмар.

Нагадаємо, народний депутат Олександр Онищенко, заявив, що передав компромат на Президента України Петра Порошенка спецслужбам США.

Як повідомляли ЗМІ, адвоката Андрія Циганкова за словами Олександра Онищенка до нього підіслали з БПП.

Народного депутата О.Онищенка підозрюють у організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Верховна Рада України 5 липня надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко покинув територію держави.

Генеральний прокурор України 27 липня підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук.

О.Онищенка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України.

Українські Національні Новини

Політика