nezakonno-pryvlasnyly-zemli-stratehichnoho-znachennia-na-kyivskii-hes-zatrymaly-zlochynne-uhrupuvannia

Незаконно привласнили землі стратегічного значення на Київській ГЕС: затримали злочинне угрупування

 • 23171 переглядiв

У Києві правоохоронці затримали групу з 20 осіб, серед яких були посадовці та інвестори, за незаконне заволодіння понад 5 гектарами стратегічної землі вартістю близько 15 мільйонів гривень. Підозрюваним може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

В Києві правоохоронці викрили та затримали керівників та учасників злочинної організації, які незаконно заволоділи ділянками, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури. Про це повідомило ДБР, пише УНН.

Деталі

До злочинної організації входило майже 20 людей. Серед них відомі інвестори у сфері будівництва елітного житла, юристи, архітектори, землевпорядники, представники держорганів, які діяли в інтересах забудовників.

Фігуранти використовували прогалини у правовому статусі земельних ділянок та через корупційні зв’язки у держорганах оформлювали їх як землі сільгосппризначення.

Це дозволяло виділяти ці ділянки громадянам України, яких підшукували через соціальні мережі. Більшість "підставних осіб", які за гроші підписували документи щодо виділення їм землі у приватну власність були студентами столичних ВНЗ.

Надалі виконавці, від їх імені "перепродавали" землю замовникам незаконної схеми.

Таким чином протягом 2020-2021 років зловмисники заволоділи землями Київської ГЕС. Їх загальна площа понад 5 гектарів, а оціночна вартість становить близько 15 млн гривень.

Наразі вже оголошено 8 підозр та п'ятеро осіб затримано. Фікурантам загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Привласнив майже третину земель громади на Житомирщині: СБУ викрила ексчиновника Держгеокадастру 

Ганна Оніщенко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі