ukenru
new-york-times-amerikanski-rozviddani-dopomogli-ukrayintsyam-znischiti-bagato-rosiyskikh-generaliv

New York Times: американські розвіддані допомогли українцям знищити багато російських генералів

 • 226207 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. У газеті New York Times вийшла стаття, що базується на анонімних джерелах у США. Вони розповіли, що розвіддані, якими США діляться з Україною, використовувалися для ударів, від яких загинули російські генерали. Про це інформує УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

При цих заявах джерела обмовляються, що не всі такі удари грунтувалися на американських даних і удар по командному пункту в Ізюмі 30 квітня, де незадовго до цього був начальник російського генштабу валерій герасимов, не спирався на американську інформацію. росія у свою чергу не повідомляла ні про удар по Ізюму, ні взагалі про поїздку герасимова на схід України.

Але джерела в американській розвідці розповідали ЗМІ про це ще кілька днів тому. Деякі українські офіційні особи навіть казали, що герасимов сам потрапив під обстріл і був поранений, але ці твердження так ніхто не підтвердив: ні інші українські офіційні особи, ні американці, ні москва.

У статті New York Times джерела стверджують, що Вашингтон не дозволив би використати свої дані для замаху на життя найвищого військового керівництва росії, до якого він відносить герасимова.

Україна стверджує, що з початку війни на фронті загинуло 12 вищих російських офіцерів, що аномально багато, принаймні, за мірками західних армій, зазначають західні експерти. росія офіційно підтвердила загибель двох заступників командувача арміями - це генерал-майор Андрій Суховецький та генерал-майор Володимир Фролов.

США віднедавна відкрито визнають, що діляться з Україною широким спектром розвідданих. Союзники США НАТО також надають Києву інформацію від своїх розвідок.

Нагадаємо

На півдні ЗСУ знищили російський пункт управління і три склади з боєприпасами.

Українські Національні Новини

Суспільство