nevdovzi-bayden-ukhvalit-rishennya-schodo-naftovogo-proyektu-na-alyastsi

Невдовзі Байден ухвалить рішення щодо нафтового проєкту на Алясці

 • 1077894 переглядiв

Деталі

Захисники довкілля посилили тиск на Білий дім, закликаючи Байдена виконати обіцянки щодо припинення буріння нафтових свердловин на Півночі Аляски, які він дав під час своєї кампанії.

Під час президентських виборів, у 2020 році, Байден пообіцяв не ухвалювати жодних нових договорів для оренди нафтогазових проєктів на федеральних землях.

Проте, перед цим, адміністрація Трампа схвалила проєкт Willow наприкінці свого терміну. Цей проєкт, компанії ConocoPhillips, передбачав можливість видобутку нафти в Національному нафтовому резерві, який знаходиться в Північній Алясці. Натомість суд заблокував це рішення з можливістю подальшого розгляду.

У лютому Бюро з управління земельними ресурсами затвердило для роботи три бурові майданчики.

У Департаменті внутрішніх справ заявили, що у них є "суттєві побоювання" з приводу проєкту. Це стосується прямих та непрямих викидів парникових газів та їх впливу на дику природу.

Доповнення

За даними Sierra Club, Willow додасть в атмосферу понад 250 мільйонів метричних тонн викидів вуглецю протягом наступних 30 років, що еквівалентно щорічним викидам 66 вугільних електростанцій.

Також Грінпіс назвав це "вугільною бомбою".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Meta перевірить модерацію арабського слова "шахід"

     • 678163 переглядiв

    У Гамбурзі відбулась стрілянина, є жертви

     • 1765774 переглядiв