ukenru
netanyakhu-podyakuvav-trampu-za-viznannya-yerusalimu-stolitseyu-izrayilyu

Нетаньяху подякував Трампу за визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю

 • 10338 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН.  Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в понеділок перед переговорами з віце-президентом США Майклом Пенсом подякував американському президенту Дональду Трампу за визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Я хочу подякувати Трампа за його історичну заяву (про визнання Єрусалиму - ред), і я знаю, що ви підтримали це рішення. Я хочу обговорити з вами шлях подальшого зміцнення прекрасного альянсу між нами (Ізраїлем і США), який ніколи не був міцніше, а також шляхи просування миру і безпеки в нашому регіоні, що є нашою спільною метою", - сказав глава ізраїльського уряду, звертаючись до Пенса.

Віце-президент США відповів Нетаньяху, що для нього "велика честь" приїхати з візитом "до столиці Ізраїлю - Єрусалиму", і що він вважає, що визнання міста столицею Ізраїлю означає "початок нової ери" в процесі врегулювання.

Пенс в неділю ввечері прибув до Ізраїлю з триденним візитом в рамках близькосхідного турне, в рамках якого раніше він відвідав Єгипет і Йорданію. Його візит спочатку планувався на грудень 2017 року, але був відкладений через реакцію в арабському світі на заяву Трампа про перенесення посольства.

Нагадаємо, 6 грудня президент Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю та доручив уряду США почати підготовку до переносу туди посольство США, яке раніше було розташоване в Тель-Авіві.

Українські Національні Новини

Новини Світу