ukenru
netanyagu-poobitsyav-posiliti-zakhodi-proti-palestinskikh-napadnikiv

Нетаньягу пообіцяв посилити заходи проти палестинських нападників

 • 627185 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу в неділю пообіцяв більш рішучу реакцію Ізраїлю на хвилю палестинських нападів в Єрусалимі та на окупованому Західному березі. Всередині його уряду посилився тиск з метою більш жорсткої тактики. Про це інформує Times of Israel, передає УНН.

Цитата

"Кабінет міністрів збирається сьогодні, щоб підготуватися до ще ширших дій проти тих, хто здійснює тероризм, та їхніх прихильників у Східному Єрусалимі, Юдеї та Самарії, при цьому максимально запобігаючи заподіянню шкоди тим, хто до них не причетний", - сказав Нетаньягу.

Він не став вдаватися до подробиць у своїх коментарях на початку засідання кабінету міністрів.

Деталі

Однак Ітамар Бен-Гвір, міністр національної безпеки, заявив, що поліція вже розпочала велику примусову кампанію в Східному Єрусалимі, яка включатиме заходи від видачі штрафів за порушення правил дорожнього руху до знесення будинків палестинських нападників. Бен-Гвір, ультранаціоналіст, займає жорстку позицію щодо палестинців.

Бен-Гвір заявив журналістам перед засіданням кабінету міністрів, що він сповнений рішучості провести операцію у Східному Єрусалимі, аналогічну широкомасштабній військовій кампанії "Оборонний щит", яку Ізраїль розпочав на Західному березі під час палестинського повстання 20 років тому.

Виступаючи в Каїрі, президент Палестини Махмуд Аббас заявив, що палестинці зіткнулися з "нападом зі смертельними наслідками", і повторив обіцянку вжити дій проти Ізраїлю перед Організацією Об'єднаних Націй та Міжнародним кримінальним судом.

Додамо

Нещодавно в результаті тарана автомобіля на околиці Єрусалима загинули троє ізраїльтян. Раніше палестинський бойовик убив семеро людей біля синагоги, серед них була і українка.

Напруженість також висока на Західному березі, де ізраїльські сили за останні місяці провели сотні арештів у ході майже щоденних рейдів, які супроводжувалися кривавими перестрілками із палестинськими бойовиками. Цього року було вбито щонайменше 42 палестинці, включаючи бойовиків та мирних жителів.

Українські Національні Новини

Новини Світу