netaniakhu-rozmovliaie-z-putinym-na-tli-zrostaiuchoi-napruzhenosti-u-vidnosynakh-izrailiu-z-rf

Нетаньяху розмовляє з путіним на тлі зростаючої напруженості у відносинах Ізраїлю та рф

 • 104292 переглядiв

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху раніше покинув засідання кабінету міністрів для того, щоб провести другу, з початку нападу ХАМАС на Ізраїль, розмову з очільником кремля володимиром путіним. Згідно з інформацією Reuters, що посилається на заяву Ізраїлю, Нетаньяху висловив незадоволення "антиізраїльською позицією", яку займають представники Москви в ООН, передає УНН.

Деталі

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху у неділю перервав засідання кабінету міністрів і протягом 50 хвилин розмовляв з президентом росії путіним. Це був перший телефонний дзвінок Нетаньяху та путіна приблизно через два місяці після їхньої останньої розмови 16 жовтня.

Як повідомляється, ця розмова відбулась на тлі напруженості у відносинах Ізраїлю з росією через жорстку антиізраїльську позицію рф щодо війни країни проти ХАМАСу, а також після того, як у п'ятницю посол росії виступив з різкими висловлюваннями на адресу Ізраїлю в ООН. Разом з цим рф підтримала резолюцію Ради Безпеки ООН про перемир'я в Газі, на яку в п'ятницю наклали вето Сполучені Штати. У розмові з путіним Нетаньяху крім того висловив "рішуче несхвалення" "небезпечної" співпраці росії з Іраном, повідомляє Reuters із посиланням на заяву ізраїльської сторони.

Нагадаємо

Байден використав надзвичайні повноваження, щоб санкціонувати продаж 14 000 танкових снарядів Ізраїлю в обхід Конгресу. Цей продаж є частиною більшого військового пакету вартістю 500 мільйонів доларів, незважаючи на пильну увагу до використання американської зброї в ізраїльсько-палестинському конфлікті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики ХАМАС масово здалися у полон – Армія Ізраїлю

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі