neobkhidno-uvazhno-stezhiti-za-rosiyskoyu-krizoyu-ta-usunuti-neminuchi-zagrozi-kislitsya-v-oon

Необхідно уважно стежити за російською кризою та усунути неминучі загрози ― Кислиця в ООН

 • 1034969 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця закликав Раду Безпеки ООН уважно стежити за російською кризою і зробити необхідні кроки для усунення численних неминучих загроз і викликів, які ця неспроможна держава становить для світу. про це він заявив у п’ятницю на засіданні Ради Безпеки ООН, пише УНН.

Цитата 

Кислиця зазначив, що путінський режим і далі продовжуватиме деградувати, породжуючи нові кризи й загрози, поки остаточно не впаде.

«Тому міжнародна спільнота має розглядати кризу у рф як одне з пріоритетних питань», – сказав він, додавши, що воєнна поразка росії в Україні, забезпечення відповідальності за скоєні злочини й міжнародний контроль над російським військовим арсеналом мають бути необхідними елементами врегулювання російської кризи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "путінський режим - це рак": Кислиця в Радбезі ООН

Доповнення 

За словами Кислиці, після спроб держперевороту в росії міжнародна спільнота має винести кілька уроків.

«Доводячи свою неадекватність продовженням війни проти України без будь-яких шансів на успіх, путінський режим продемонстрував, що більше не здатний контролювати свою власну країну. Суботній наступ на москву було зупинено тільки рішенням ватажка «вагнера» після втручання білоруського диктатора лукашенка», – сказав Кислиця.

путінський режим був побудований на брехні та лицемірстві, зазначив він, нагадавши, що російський президент неодноразово брехав, нібито держава не має стосунку до ПВК «вагнера», а потім зізнався, що з бюджету рф на утримання найманців цієї структури було виділено близько 1 млрд доларів.

«путін та його поплічники ненадійні й непередбачувані навіть на крок уперед. Цей режим продовжує становити екзистенційну загрозу не тільки для своїх сусідів та інших регіонів по всьому світу, а й для самої росії», – зазначив постпред.

Нагадаємо 

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Радбезу ООН у п'ятницю закликав країни серйозно поставитися до загрози ядерного теракту на Запорізькій АЕС з боку російської федерації

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Держдеп США схвалив продаж літаків F-35 Чехії

     • 608234 переглядiв

    МЗС Британії закликає збільшити склад Радбезу ООН вдвічі

     • 651401 переглядiв