neobkhidne-vidvedennya-zalishkovogo-tepla-vid-aktivnoyi-zoni-reaktora-ekspert-pro-rol-kakhovskogo-vodoskhovischa-dlya-zaes

Необхідне відведення залишкового тепла від активної зони реактора - експерт про роль Каховського водосховища для ЗАЕС

 • 606474 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. На Запорізькій АЕС продовжується терор персоналу, а зливання води з Каховського водосховища несе загрозу ядерній безпеці, адже реактор потребує постійного водопостачання для виведення надлишкового тепла. Про це на брифінгу повідомив ексочільник Державної інспекції ядерного регулювання Григорій Плачков, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Є повідомлення, що на Запорізькій АЕС вже перебувають представники ростехнагляду, це аналог нашого регулятора, на ЗАЕС, тому ситуація там залишається напруженою. Всі 6 енергоблоків знаходяться в стані холодного зупину, йде знущання з персоналу і намагання перевести його в російську компанію, що експлуатує зараз Запорізьку АЕС, – зазначив Плачков. - В місті Енергодарі залишається скрутним становище, і з гуманітарної точки зору, і з точки зору знущання над населенням. Бо є достатньо тривожні повідомлення щодо рівня води в Каховському водосховищі. Адже щоб охолоджувати активні зони реактору, необхідна не тільки постійна електроенергія, а також постійне підживлення водою басейнів-охолоджувачів та відведення залишкового тепла від активної зони реактору. Скид води з Каховського водосховища несе загрозу не тільки ядерній безпеці, а й економічному стану регіону. Водосховище – достатньо складний гідровузол, що був спроектований для потреб Запорізьких ГЕС та АЕС».

Нагадаємо

Росіяни активно скидають воду з Каховського водосховища, для цього окупанти відкрили шлюзи на Каховській ГЕС.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У США вперше тактичним літаком керував штучний інтелект

     • 794321 переглядiв

    Молдова знову відкрила повітряний простір

     • 568291 переглядiв

    Чи закритий доступ до Бахмута - Череватий пояснив ситуацію

     • 485509 переглядiв

    Зеленський увів до складу Ставки нових очільників СБУ та МВС

     • 529670 переглядiв