nenprokuror-ukrayini-diyi-rosiyi-v-ukrayini-mozhna-kvalifikuvati-yak-genotsid

Генпрокурор: "дії росії в Україні можна кваліфікувати як геноцид"

 • 216623 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Генеральний прокурор України Андрій Костін вважає, що дії росії в Україні можна кваліфікувати як геноцид. Цю думку він висловив під час дискусії "Дії росії в Україні та злочин геноциду" ("Russia’s Actions in Ukraine and the Crime of Genocide"), організованій Інститутом миру Сполучених Штатів у Вашингтоні, пише УНН з посиланням на Telegram-канал Офісу Генпрокурора.

Цитата

"Головне питання дискусії чи можна кваліфікувати дії рф в Україні як геноцид? Моя відповідь: так. Йдеться про злочин геноциду, разом зі злочином агресії та воєнними злочинами", - сказав Костін, додавши, що країни світу можуть бачити, що росія свідомо обирає ціллю мирне населення.

"Сотні тисяч українців пройшли через фільтраційні табори і були депортовані до рф та білорусі. Але найгірше, що примусово вивозять дітей, сиротам дають російське громадянство. Буде надзвичайно складно повернути їх додому, адже російська влада приховує їх попередні біографії."

Деталі

За словами генпрокурора, вже ідентифіковано понад 5,5 тисяч депортованих дітей. Він наголосив, що реальна цифра більша.

Крім цього, під час дискусії Костін назвав пріоритетним питання відбудови України і виплат постраждалим від повномасштабного вторгнення рф. Він зауважив, що українська сторона зацікавлена в тісній співпраці з міжнародними партнерами для пошуку активів підсанкційних осіб і злочинців та розробки механізму компенсації.

Нагадаємо

Директор Інституту національної пам’яті Антон Дробович розповів, чому дії росіян стосовно українців – це геноцид.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Тернопіль з 22 вересня повертається до маскового режиму

     • 436911 переглядiв