ukenru
nemchinov-rozpoviv-scho-robit-uryad-dlya-bezpeki-mistsevikh-viboriv

Немчінов розповів, що робить уряд для безпеки місцевих виборів

 • 14371 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. На наступне засідання уряду будуть внесені зміни до "карантинної" постанови, яка визначить регламенти дій в тих чи інших ситуаціях під час проведення місцевих виборів 25 жовтня в Україні. Про це розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов на брифінгу за підсумками засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Є доручення Прем’єр-міністра, відповідно до якого створена робоча група за участі представників ЦВК, Кабінету міністрів України, міністерств, відомств які задіяні в організації виборів. Відповідно до цього доручення, на наступне засідання уряду будуть внесені зміни до 641-ї постанови, так званої "карантинної" постанови, яка визначить регламенти дій в тих чи інших ситуаціях", - сказав Немчінов.

З його слів, в уряді розуміють, що коронавірусна інфекція не відступає, є певні вимоги, дотримання яких мають бути поширені так само на членів дільничних виборчих комісій і на всіх виборців.

"Відповідно, будуть прописані ті алгоритми, які дозволять, з однієї сторони, впливати на безпеку діяльності, тому що ми повинні забезпечити в тому числі особам, хворим на коронавірусну інфекцію, які перебувають на самоізоляції, певну процедуру участі у виборах. З іншої сторони ми повинні убезпечити і членів виборчих дільничних комісій від того, щоб вони не перейшли в розряд умовно хворими. Тому я думаю Кабінет міністрів на найближчому засіданні затвердить таку постанову. Сьогодні на урядовій нараді міністерство охорони здоров’я прозвітувало, що вони її підготували, зараз вона знаходиться на погоджені у зацікавлених організаціях", - додав міністр.

Як повідомляв УНН, у разі виборів до Верховної Ради найближчим часом, бар’єр у 5% для потрапляння до парламенту подолали б п’ять політичних партій.

Українські Національні Новини

Політика