nemaie-chasu-zvolikaty-premierka-estonii-pered-samitom-yes-poperedyla-pro-pohanyi-syhnal-ne-pochynaty-perehovory-pro-vstup-z-ukrainoiu

"Немає часу зволікати": прем'єрка Естонії попередила про "поганий сигнал" не починати переговори про вступ з Україною

 • 43685 переглядiв

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас перед самітом ЄС попередила про "поганий сигнал" не починати переговори про вступ з Україною

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас після прибуття на саміт ЄС заявила, що "на нас чекає довгий день", пише УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

Як зазначає Politico, вона "не оптимістична" щодо угоди стосовно України після розмови зі своїм угорським колегою Віктором Орбаном. Каллас сказала, що розмовляла з Орбаном, і він сказав їй, що "зараз він не бачить угоди".

Каллас зауважила, що не готова здаватися і продовжить наполягати на компромісі на двосторонніх зустрічах і групових дискусіях.

"Ми намагалися – але ми спробуємо ще раз, тож, спробуємо переконати, спробуємо домовитися. І тому ще не готові здаватися", - зазначила вона.

Є "різні аргументи, різні пропозиції, є й компроміси", - сказала Каллас.

"Ми повинні досягти якоїсь угоди - у нас немає часу зволікати або відкладати це на майбутнє", - сказала Каллас, додавши, що було б "поганим сигналом" не починати переговори про вступ з Україною.

"Це безперечно поганий сигнал, я сподіваюся, що ми зможемо домовитися хоча б за деякими елементами, які стоять у списку", - вказала вона.

Каллас підкреслила, що Україна виконала критерії для початку переговорів і переговори триватимуть роки.

"Оскільки Єврокомісія підготувала звіт, що ґрунтується на заслугах - звичайно, це політичне рішення з нашого боку, - але ми повинні дотримуватися звіту. Україна виконала критерії для початку переговорів щодо вступу. А переговори про вступ займають кілька років, як ми знаємо із нашої власної історії", - зазначила вона.

Щодо небажання Орбана погодити запропонований пакет допомоги Україні обсягом 50 мільярдів євро, Каллас сказала, що інші країни ЄС спробують укласти угоду, але якщо Угорщина утримається, решта 26 країн-членів шукатимуть інші варіанти.

Якщо лідери ЄС не домовляться про фінансування для України, вони ризикують провести Різдво в Брюсселі, попередила прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас на саміті ЄС-Західні Балкани в середу.

Нагадаємо

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не виявив жодних ознак готовності йти на компроміс у питанні щодо вступу України до ЄС, прибувши на саміт у четвер вранці.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    путін назвав війну в Україні “громадянською”

     • 41579 переглядiв