ukenru
nema-do-kogo-zvernutisya-za-dopomogoyu-gendirektor-nibulon-vadaturskiy-prodovzhuye-borotisya-z-golovnim-likarem-mikolayivskoyi-infektsiynoyi-likarni

Нема до кого звернутися за допомогою: гендиректор "Нібулон" Вадатурський продовжує боротися з головним лікарем Миколаївської інфекційної лікарні

 • 70772 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Після того як суд у Миколаєві відмовився задовольнити позов гендиректора СП "Нібулон" Олексія Вадатурского до головлікаря Миколаївської інфекційної лікарні Світлани Федорової, бізнесмен оскаржив рішення суду в апеляції. Про це у коментарі УНН розповіла медик.

Цитата

"Перший суд відмовив йому у всьому. Він написав, що вимагає заборонити мені вступати в партії, заборонити мені щось говорити. Знайшов фотографію, де я із собачкою, написав, що це ганьбить образ лікаря. Він подав вдруге до суду, до апеляції в Одесі. Зараз це в суді, але ще не було в мене документів, і не знаю, одеський суд це розглядатиме чи ні”, — розповіла лікарка.

Деталі

Перший позов було подано у вересні 2021 року. У ньому Вадатурський, зокрема, вимагав стягнути з медика 258 тисяч гривень компенсації, нібито за експертизи. Як розповіла Федорова, після отримання судових документів позов складався, зокрема, з її повідомлень у соціальних мережах, де вона висловлювала свою думку. Крім того, Федорова заявляла, що профінансований "Нібулоном" ремонт було проведено неякісно, ​​але говорити про це, ймовірно, на думку бізнесмена, є неприпустимим.

"Куди і до кого я можу звернутися?" - запитує Федорова.

Головлікар також повідомила, що невідомі спалили її авто. За її словами, вона подала заяву до поліції, та експертиза підтвердила, що це був підпал. Але далі розслідування не просунулося і незабаром справа була закрита, незважаючи на те, що було знайдено навіть пляшки із запальною сумішшю.

Контекст

У серпні-вересні 2020 року в одному з відділень "Миколаївського центру лікування інфекційних хвороб" було проведено ремонт. Проспонсувала ремонт компанія "Нібулон", вона ж і обирала підрядників, які виконали роботи. Вже у січні 2021 року у відділенні сталося одразу кілька поривів у системі опалення, що призвело до затоплення приміщення гарячою водою. У лікарні заявляли, що ремонт здійснено неякісно і саме це спричинило аварію.

У “Нібулоні” заявили, що причина в гідроударі, а погіршилася ситуація через невірні дії співробітників лікарні.
Гендиректор СП “Нібулон” Олексій Вадатурський заявив, що компанія вклала у ремонт 36,4 мільйона гривень. Хоча у ЗМІ називалися і значно менші суми — близько 5 млн грн.

Після скандалу у Миколаївській облраді створили депутатську групу, яка мала розібратися у конфлікті. Комісія встановила, що вини "Нібулон" в аварії системи опалення у лікарні немає.

2020 року Федорова балотувалася до Миколаївської облради від партії “Наш край” — це, а також критика проведеного підрядниками ремонту — лягли в основу судового позову Вадатурського до лікаря. Під час виборів "Наш край" заявив про тиск на Федорову з боку гендиректора "Нібулону".

2 серпня 2021 року Служба безпеки України та слідче управління поліції провели обшук у миколаївській “інфекційці”. Причиною 18-годинних обшуків стали підозри у правопорушеннях керівництва лікарні, зокрема й нібито у списанні коштів на будівельні роботи, які проводились за рахунок компанії “Нібулон”. Розслідування у справі триває, проте Федорова вже здобула перемогу в суді — через суд вона витребувала частину вилучених під час обшуків документів.

Українські Національні Новини

Суспільство