ukenru
nekhay-tsifri-ne-vvodyat-v-omanu-lyashko-naviv-argumenti-za-karantin

Нехай цифри не вводять в оману: Ляшко навів аргументи "за" карантин

 • 15636 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко вважає, коли стоїть питання життя людей, тут безапеляційно: епідеміологічна складова завжди превалює над економічною. Він також навів низку аргументів на користь запровадження карантину, передає УНН.

"Коли стоїть питання життя людей, тут безапеляційно: епідеміологічна складова завжди превалює над економічною! Жорсткіші карантинні обмеження з 8 січня по 24 січня включно будуть", - написав Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, про обмеження було відомо ще 9 грудня, тож час підготуватись був.

"Чому існуючі статистичні цифри не повинні вводити в оману та зневажати серйозність коронавірусної небезпеки:
- 6 січня у світі зареєстровано рекордну добову кількість випадків коронавірусної хвороби - 781 833;
- навантаження на систему охорони здоров'я продовжує залишатись стабільно високим (на стаціонарному лікуванні перебуває 22 324 людини, щодня маємо біля 2,5 тис. нових госпіталізацій, 150-200 летальних випадків, стабільним залишається й відсоток зайнятості ліжок у відділеннях інтенсивної терапії);
- більше третини населення (37%) нашої країни зараз проживає на територіях, які відносяться до червоного рівня епідемічної небезпеки (147 адміністративно-територіальних одиниць, до впровадження карантину вихідного дня було 199);
- з середини січня в країні відбувається традиційне зростання кількості випадків грипу та грипоподібних захворювань, що в умовах пандемії коронавірусної хвороби значно збільшить навантаження на систему охорони здоров'я;
- досвід країн, які святкували Різдво 25 грудня показує значне зростання кількості випадків COVID-19 через 14 днів", - написав Ляшко.

Він також звернувся до кожного, щоб разом, без маніпуляцій, свідомо виконувати протиепідемічні обмеження та робити свій вклад у подолання пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, з 8 до 24 січня включно в Україні діятимуть посилені карантинні обмеження.

Відповідну постанову “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19” було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів 9 грудня.

Українські Національні Новини

Суспільство