ukenru
negoda-znestrumila-mista-i-sela-u-12-oblastyakh-na-zhitomirschini-pobilshaye-obmezhen-ukrenergo

Негода знеструмила міста і села у 12 областях, на Житомирщині побільшає обмежень - Укренерго

 • 391586 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Через негоду є значні знеструмлення у 12 областях України. У Житомирській області обмеження споживання буде більшим, ніж у попередні дні. Про це повідомила НЕК "Укренерго", пише УНН.

Цитата

"Через негоду (штормовий вітер, сніг з дощем) та пошкодження у мережах операторів систем розподілу є значні знеструмлення споживачів у 12 областях України: Житомирській, Вінницькій, Хмельницькій, Чернівецькій, Київській, Чернігівській, Черкаській, Миколаївській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Сумській", - ідеться у повідомленні.

Ремонтні бригади обленерго працюють над усуненням пошкодження та відновленням електропостачання.

Деталі

За даними Укренерго, ситуація на 29 березня наступна:

  • Споживання підвищилось через похолодання.
  • Генерація: виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Зростання споживання покривається переважно за рахунок збільшення виробництва електроенергії на атомних електростанціях, а також іншими видами генерації. При цьому в енергосистемі зберігається достатній резерв потужності. Імпорт електроенергії на несуттєвому рівні.
  • Обмеження: через пошкодження ключових високовольтних підстанцій, які були завдані агресором протягом останніх шести місяців, надійність живлення споживачів більшості регіонів України значно знижена. У Житомирській області через зростання споживання та значні пошкодження мереж, внаслідок неодноразових атак росіян, збільшується обсяг обмеження споживання. Також через зростання споживання можливі мережеві обмеження у Київській області та Києві. В інших регіонах обмежень у мережах "Укренерго", які б призводили до необхідності обмеження споживання, немає. Складна ситуація з електропостачанням залишається у регіонах вздовж лінії фронту.
  • Ремонти: відновлювальні роботи для усунення мережевих обмежень та підвищення надійності живлення споживачів продовжуються на всіх об’єктах Укренерго, пошкоджених російськими масованими атаками.

Доповнення

В Укренерго стверджують, що найближчі шість місяців в Україні буде достатньо електроенергії для покриття потреб.

Українські Національні Новини

Економіка