ukenru
negoda-v-ukrayini-zalishila-bez-svitla-270-mist-i-sil

Негода в Україні залишила без світла 270 міст і сіл

 • 19567 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Через негоду на ранок 9 лютого знеструмлено 273 населених пункти у 12 областях України. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані ДСНС України.

"У ніч з 8 на 9 лютого внаслідок складних погодних умов (пориви вітру, налипання мокрого снігу) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 273 населених пункти в 12 областях", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Знеструмлено по областях на ранок населених пунктів: Одеська – 85, Херсонська – 54, Чернівецька – 40, Миколаївська – 34, Запорізька – 12, Полтавська – 12, Київська – 10, Кіровоградська – 10, Донецька – 7, Закарпатська – 5, Житомирська – 3 та Дніпропетровська – 1.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Негода в Україні

Сніговий циклон, який з 7 лютого зайшов в західну Україну і протягом 8 лютого охопив всю територію країни, утворив складні погодні умови в більшості областей, які характеризуються випаданням значного снігу, хуртовин, крижаним дощем при мінусовій температурі повітря, сніговими заметами. У низці областей випало до 30 см снігу.

9 лютого продовжить сніжити у більшості областей, на ранок уже сніжить у 14 областях, у ще двох - сніг з дощем, у шести - дощі. Введено обмеження руху транспорту семи областях. Вздовж доріг через негоду застрягло близько 3 тисяч вантажівок.

Українські Національні Новини

Суспільство